Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Техническите индикатори при форекс търговията

Техническите индикатори при форекс търговията
февруари 20
08:15 2016

Трейдърите на форекс пазара често използват индикатори като граници на Болинджър, пивоти, MACD, плъзгащи средни като инструменти, които да им покажат къде да влязат и излязат от пазара.

Да се използват технически индикатори е добре, но трябва да знаем какви са и техните ограничения. Схващането, че механичната употреба на индикатори в търговията би била печеливша е опасно. Успешните трейдъри са осъзнали, че не могат сляпо да им се осланят за генериране на сигнали за търговия.

Индикаторите са само част от търговската стратегия. Нека разгледаме някои от причините, поради които не бива да се предоверяваме на индикаторите. Да вземем като пример плъзгащите средни. Предполага се, че те трябва да показват посоката на тренда.
Най-често използваните са прости плъзгащи средни с периоди 200 дни, 100 дни, 50 дни, 35 дни и 21 дни. Те са валидни основно за дневни графики.

Някои интрадей трейдъри твърдят, че добър сигнал се получава, когато МА50 се пресича от МА13, и когато това се получи трябва да се търгува в посоката на пресичането. Проблемът е, че тези пресичания се случват рядко, за да могат да се търгуват успешно.
Има ситуации, при които трейдърът се опитва да изпревари пресичане, което така и не се получава.
Вие се опитвате да прогнозирате не толкова посоката на пазара, колкото посоката на индикатора.

Друг проблем е свързан с котировките, които ви се предоставят от различните брокерски къщи. Форекс брокерите са маркет мейкъри и като такива ви предлагат различни котировки. При такова положение трейдърите, търгуващи един и същ индикатор ще получат различен резултат. Много от тези индикатори са били създадени от хора, търгуващи на фондовите пазари. С напредъка на компютрите и софтуерните пакети тези индикатори се внедриха във форекс пазара. Валутният трейдър трябва да е наясно, че индикаторите са били създадени във време, в което реалната информация не е съществувала.

На форекс пазара техническият анализ е не само интерпретация на минали събития, а най-вече да дава индикация за това, което може да се случи в настоящето и бъдещето.

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории