Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Стратегия за търговия МОМО на Кейти Лиън

Стратегия за търговия МОМО на Кейти Лиън
април 10
07:48 2016

Здравейте приятели, тъй като повечето от колегите се интересуват от краткосрочна търговия, реших да ви представя една много добра стратегия на Кейти Лиън- дама, която дълго време е търгувала към JP MORGAN и е утвърдена успешен трейдърка. Тъй като има колеги, които не са съгласни с успеха на така нареченете интрадей търговия, в най-скоро врeме ще прикача един отчет с резултатите от стратегията. И аз започнах да я тествам от скоро, но връщайки се назад към историята установих, че стратегията дава добри резултати и има ясно определени правила и дисциплина за реализиране на положителен краен баланс след търговията. Всичи знаем, че търговията в краткосрочни графики е чиста спекулация на форекс пазара, но пък спазвайки определени правила и дисциплина, контролирайки емоциите си бихме могли да постигнем добри резултати. Аз смятам, че някои успешни трейдъри твърдят, че дейтрейдърите не печелят, защото интрадей трейдинга предполага  сключване на сделки и закриване на сделки в рамките на деня и в рамките на този ден се случват много неща на пазара- именно новини, които влияят на по-малките графики, следим графики и се изморяваме и сключваме сделки поради емиции и вземаме грешни решения и редица други подробности, свързани с пазарни ситуации и човешка психология. Но силните и упоритите личности, които си спазват правилата и работят сериозно и възприемат този бизнес като основен и сериозен бизнес печелят и дългосрочно. Доказателство за казаното за възможния успех на интрадей търговията е и успехът на много уважаваният от мен колега Кирил Илиев. Аз съм “swing” трейдър, откривам сделки на база на дневна графика и изчаквам сделките да се развият няколко дена, понякога и седмици. Но недостатъка на тази търговия е, че трябва да имате добър капитал и търпение за да успеете. Защо казах „добър капитал“? Еми, защото за да платим стоп от стотици пипсове ни трябва маржин. Защо казах „търпение“? Еми, защото да менажирате сделка няколко дена или седмици не е лесно. Най-често swing трейдърите прибират реализирания профит, решавайки, че са удовлетворени от профита, но по такъв начин развалят една от основните правила на такъв тип търговия, а именно риск-възвръщаемостта. След което следва загубна сделка с по-голяма загуба от реализираната печалба и изрази като: „Ех да не бях си затворил печелившата позиция, сега щях да съм на по-добра печалба и следователно нямаше да ми бъде „изядена“ профита. Независимо, че нямам толкова голям опит в търговията съм се сблъсквал с тези проблеми и съм ги изчистил вече. Но винаги продължавам да търся нови неща и да тествам нови стратегии. Нека да се върнем към стратегията „Момо“:

*Използвани индикатори:- MACD (СТАНДАРТНИ НАСТРОЙКИ);

  • SMA ( ПЛЪЗГАЩА СЕ СРЕДНА 20 ПЕРИОДНА);

*Времева рамка: 5 минутна графика;

*Основно насочена за търговия с валути;

*Предимства на стратегията: – Точни параметри за вход ;

–    Ясно определен таргет, измерен с конкретни пипсове;

– Risk- Reward= 1:1,5 ;

*Недостатъци на стратегията: – Малък таймфрейм и не трябва да се търгува по време на новини, поради необичайни движения на цената като: обиране на стопове, разширяване на спредове от страна на брокера и т.н.

*Сигнал за вход:                  – Пробив на 20 пълзяща се средна- от долу на горе при възходящо движение и от горе на долу при низходящо движение;

  • MACD индикатора трябва да преминава на положителна територия за покупки и отрицателна територия за продажби с цел да се застраховаме от фалшиви пробиви и неподходящи входове;
  • Чертите на хистограмата не трябва да са повече от 5 при минаването на положителна или отрицателна територия;
  • Измерваме 10 пипа след пробива и потвърждението на индикатор MACD и тогава влизаме в сделка;

Сигнал за изход:                 – Измерваме 20 пипа стоп лос;

  • Измерваме за таргет 30 пипа, което е 10 пипа повече от стопа и дава R:R= 1:1,5.

Това представлява стратегията МОМО, желая ви успех.

2 Автор:

Али Алиев- финансист, учител по икономика, индивидуален форекс трейдър, член на „Асоциацията на трейдърите“, блогър и популяризатор на прайс екшън стила на търговия.

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории