Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Сила на тренд чрез ADX

Сила на тренд чрез ADX
март 11
18:03 2016

Това е стандартен индикатор на МТ4 и се намира в Индикатори/Average Directional Movement Index.

ADX индикатора измерва силата на тренда и може да бъде полезен за определяне дали тренда е силен или слаб. Високите стойности означват силен тренд, ниските – слаб.

Когато стойностите му са ниски е много вероятно пазара да изпадне в рейндж. Не отваряйте поръчки при ниска стойност на ADX! По-добре е да сте на пазара когато стойностите му са високи.

Когато го добавите към графиката се показват основната линия на ADX и още 2 графики – на +DI и -DI. Не обръщайте внимание на тези графики. Търговията на база тях може да ви донесе големи загуби. За да ги скриете тези двете – от вторият таб на настройките на индикатора, им дайте цвят да е NONE.И няма да ги виждате на графиката.

Това което наистина ни интересува е самият ADX, неговата графика.

Нека погледнем следния пример.

На картинката съм оставил само ADX линията. Обърнете внимание как имаме силен тренд при повишаване стойността на ADX над 30.

Ако стойността му е под 25 това означава, че пазара е в рейндж (движи се с малки изменения или между две нива) и няма смисъл да отваряте позиция, защото е много вероятно да направите загуба.

Веднъж повишил се над 25 ще видите как започват сериозни движения на пазара. Тях можете да ги познаете по свещите, които се получават.

Ако стойността му превиши 30 значи вече имате силен тренд и това е валутата, която трябва да търувате.

Няма да срещате често графики със стойност на ADX над 50. Това са трендове, които приближават своя край и е много вероятно да навлязат в рейндж.

Не обръщайте внимание дали ADX намалява или се увеличава. цената може да се движи нагоре за дълги периоди от време, а през това време ADX да намалява (индикирайки, че тренда отслабва). Идеалния вариант е ADX да се изкачва, но това не означава че трябва да отваряме поръчка.

ADX е добър индикатор за откриване на това, кои валути да търгуваме и дали те са в тренд. Този индикатор НЕ ВИ ДАВА СИГНАЛИ за отваряне на поръчки. Той показва дали дадена валута е в тренд или рейндж.

Използвайте го във вашата стратегия за потвърждение на това дали да отворите поръчка или не. Не търгувайте на база това което ви показва само той.

А ето и видео на тази тема.

Автор: Кирил Илиев

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории