Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Лимитиране на загубите

Лимитиране на загубите
февруари 20
07:46 2016

Не е възможно, за който и да е трейдър, бил той аматьор, професионелист или който и да е да избегне дори и една загуба. Дисциплинираният трейдър е осведомен за неизбежността от загуба на трудно получената печалба и е готов да поеме загубите без особени емоционални кризи.
В същото време, между другото, има систематични методи с които можете да си осигурите минимизиране на загубите.

Системата

Всеки трейдър трябва да използва система за лимитиране на загубите, при която се ограничават отрицателните резултати до фиксиран процент от актива или фиксиран процент от капитала, използван при единична сделка. Мислете за тази система като за обръч.
След като определен процент бъде загубен от сметката за търговия, трейдъра може да спре да търгува или да затвори губещата позиция незабавно. С тази система затварянето на губещите позиции е независимо, неемоционално решение, което не афактира върху надеждата, че пазара със сигурност ще се обърне само за минути.

2% лимит на загубата

Общото ниво на приемлива загуба за една сметка за търговия е 2% от equity в сметката. Капиталът в търговската ви сметка е рисков капитал, капитал, който използвате/рискувате на дневна база опитвайки се да осигурите печалба. Системата за лимит на загуба може да ви бъде средство още преди да започнете търговия.
Когато решавате калко от личните ви инструменти да купите, вие бихте калкулирали едновременно колко от загубата да понесете в тези сделки без да преминете границата от 2%. Когато отворите позиция трябва да поставите стоп ордер на максимум 2 % от загубата на общият размер на equity по вашата сметка. Разбира се вашият стоп може да бъде навсякъде между 0% и 2% от общата загуба.
Ниското ниво на риск е изключително приемливо ако индивидуалната търговия или философия го изискват.
Всеки трейдър има различна реакция при достигане на тези 2%. Някои от тях смятат, че тези проценти като лимит са твърде малки и това задушава тяхното умение да се ангажират с рисковани решения за търговия с големи позиции от сметката им за търговия.
От друга страна, повечето професионалисти смятат, че 2% е абсурдно високо ниво на риск и предпочитат да лимитират загубите от 1/2 до 1/4% от своето портфолио. Съгласете се, професионалистите биха били естествено несклонни в сравнение с тези с малки сметки – 2% загуба от огромно портфолио е унищожаващо.
Небрежност към величината на вашия капитал, по – умно е да сте консервативен отколкото агресивен, когато първо обмисляте стратегията си за търговия. Месечен лимит за загуба 6% Така, вие вече сте си създали система, при която загубата ви от всяка индивидуална сделка е лимитирана до 2% от рисковия ви капитал. Лесно е да установите, че губейки на ден по 1% в течение на 10 дни от месеца в крайна сметка за този период ще сте загубили общо 10% от сметката си.

В допълнение към лимитирането на загубите от индивидуалната търговия, трябва да се определи и лимит за ограничаване на нарастването на загубите за определен период от време. Практично правило за общите месечни загуби е максимум от 6% от вашето портфолио. Възможно най-скоро след като вашето equity спадне с 6%, което е регистрирано в последния ден от предходния месец, спрете да търгувате. Да, добре ме чухте! Когато достигнете лимит от 6% загуба, спрете да влизате на пазара до края на месеца. Фактически, когато пресечете бариерата от 6%, затворете всички текущи позиции и прекарайте остатъка от месеца в изчакване. Отделете последния ден от месеца за прегрупиране, анализ на проблема, следете пазара, и се предпазвайте от нови позиции, когато сте уверен че може да избегнете симулативните явления през следващия месец.

Как да установите системата за 6%-тна граница на загубата?

Трябва да изчислите вашето equity всеки ден. Това включва всички налични пари във вашата сметка за търговия, парични еквиваленти и стойността на текущия пазар за всички отворени позиции по вашата сметка. Сравнете общото за дните с вашето общо equity в последният ден за търговия от предишния месец и ако наближавате 6-процентния праг, избягвайте да търгувате. Определянето на 6%-тен месечен лимит позволява на трейдърите да държат три отворени позиции с потенциал от 2% загуба за всяка или шест такива с потенциал от 1% загуба за всяка.

Направете необходимите настройки

Разбира се, непостоянния характер на двете 2%-тови лимити за търговия и 6%-тният месечен лимит за търговия, означават, че трябва да преизчислявате позициите си на пазара всеки месец. Например, ако започва нов месец и имате значителна печалба от предния, вие трябва да преизчислите вашите стопове и размера на вашите ордери, така че не повече от 2% от новоизчисленото equity да бъде изложено на риск от загуба. В същото време, когато сметката ви нарастне стойностно в края на месеца, 6%-тната граница ще ви позволи да търгувате с по-големи позиции през следващия месец. За съжаление обратното е също вярно: Ако загубите пари през месеца, по-малкия капитал като база ще ви позволи позиции на пазара със значително по-малки размери.

И двете 2%-товото и 6%-товото правило ви позволяват пирамида, т.е. да добавяте към печелившите си позиции, когато ви върви. Ако позицията ви е в позитивна насока, можете да си преместите стопа над нивото на влизане на пазара и да добавите към позицията си от търгувания инструмент – достатъчно дълго, докато рискът от новосъздадената позиция е не повече от 2% от вашето equity по сметката, и общия риск по вашата сметка е по-малък от 6%. В заключение 2%-товото и 6%-товото правило са силно препоръчителни за всички трейдъри, особено за онези които са предразположени към емоционални проблеми от загубите. Ако не сте склонен към риск, при всички случаи преизчислете лимита си на загуба до нива от 2% и 6%.

Не се препоръчва да повишавате прага – профисионалистите рядко прехвърлят потенциалните загуби, така че помислете неколкократно преди да промените прага на вашите загуби.

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории