Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Какво правят по света Портфолио мениджърите, Фонд мениджърите и Водещите Трейдъри,

Какво правят по света Портфолио мениджърите, Фонд мениджърите и  Водещите Трейдъри,
февруари 23
06:08 2016

Стратегия за лесни доходи, отговарящи на традиционните изисквания за коефициент риск/печалба:
„За смекчаване на риска, подобряване на възвръщаемост и застраховане на портфейла“

превод:Цветан Радославов – експерт хеджиране на риска

Фонд мениджърите управляват милиарди долари. В много случаи част от парите са под управление в брой, за да може лесно да увеличат позициите си в акции, когато има спад на фондовия пазар. Тази техника, в най-простата си форма е усредняваща. Тя се използва както от индивидуални инвеститори, така и от фонд мениджъри. Неотдавнашното потопяване на фондовия пазар бе изгодно за мениджъри и трейдъри управляващи средства и портфейли, като то даде възможност за увеличаване на експозициите в акции, от по-ниски нива.

В допълнение, тази стратегия на Oпционна търговия може да подобри портфолио възвръщаемоста, когато чакаме корекция за по-ниски нива на покупка фондовия пазар, за увеличаване на търговската експозиция и инвестици от капитала с който разполагаме. Това е стратегия за търговия с прости, и съвсем елементарни сделки с опции и работи по следния начин:

Чрез естествената склонност на фондовите пазари, може да се опита да се застрахова риска на портфейла чрез закупуване на опция, в случая пут (правото да получим доставка на акции, индекс или фючърсен договор на индекс в някакъв момент в бъдещето по определена цена.

Фючърсите на борсовия индекси, чрез опции са по-скъпи , на настояща цена(като кол или пут опции), затова ще предпочетем стойност на опцията „извън пари“ , със страйк(ценова стойност) по-далеч от
от сегашната цена на търговия на индекса.

Този модел на ценообразуване ни дава възможност за управление на средства, чрез генериране на премия, с отлична стойност, докато чакаме за по-ниски цени на акциите, за да купим и добавим във портфейла или сметката, която управляваме.

Стратегията хич не е сложна, включва търговия с две различни цени на страйк на Пут опциите и
идентифициране на подходящо ниво, на което човек би искал да закупи допълнителни акции, когато търговията на пазара е на по-ниско ниво. За тези, които управляват значителни суми пари, подходящ вариант е да се осредняват чрез няколко поръчки, за да си гарантират, различни нива на участие.

Примерът по-долу показва ефективността на тази търговия.
Съставена е тези дни, когато емини SP500 се търгуваше на нива от 1800$
Търговията изисква закупуването на една пут опция на стойност 1700$(сто долара под настоящата цена от примера) на фючърса на борсовия индекс SP500
и продажбата на две пут опции на стойност(страйк цена) 1575$ – пак на фючърс на борсовия индекс SP500.

Тази търговия генерира премия от 13.625 E-мини точки или $ 681,25.
За по-големите търговци, може да се ползва пълния размер на един лот на борсата(опция за 250индекса)SP500(колкото десет лота от по сто хиляди на валутния пазар). Търговията е с SP500 точка на изравняване приблизително
на стойност 1436$, точката, в която ще се изисква фонд мениджърът или трейдърът за закупуване на равностойността на приблизително $ 72 000(контакт от 50 броя индекси/мини/ по цена 1436$) .

В допълнение, ако SP500 се търгува между 1700 и над 1450 при изтичане, търговията ще направи допълнителна сума пари. Достатъчно е да се каже, че фонд мениджърите/трейдърите могат да установят тази търговия, да печелят уважавана норма на възвръщаемост на годишна база и да правят това, докато чакат за по-ниски цените на акциите за да добавят(купуват) акции в портфейла си. Тази стратегия ви дава възможност за управление на пари, доакто чалате по-ниски цени – да се радвате на допълнителна норма на възвръщаемост.

BREAK EVEN – 1436$.
Брейк ивън е при негативен сценарий. Тоест, при тренд нагоре, ние визмаме печалба 613$,
а при спад на цена 1436$ печалбата от покупка на един кол на 1700$ покрива загубата от продажба на два пута
на цена 1575$.

Приложение за валутна търговия(добавено от Цветан Радославов):
И обяснение за валутни търговци.
Нека разгледаме евродолар.
При цена 1.1029
Продаваме две пут опции на цена 1.05 със премия 5000$, които получаваме,
Купуваме фючърс за един лот опция пут на 1.08 със премия 4000$, които плащаме.
Срок два месеца и десет дни.
Печелим 1000$ и при движение нагоре и ако цената за два месеца не падне до 1.05,
за да се активират нашите две пут опции.
При негативен вариант на 1.03 ние имаме печалба от покупка на пут, която е колкото загубата от продажба на две пут опции с два пъти по голям обем.
Стратегията отразява бичи сценарий и волатилност от 20% или 360$, разчита се, че не може цената да падне под 360$ – за този период.

автор на статията: Fred Oltarsh oт „Options Strategy Network“
източник: http://www.barchart.com

Търговия с опции е свързано със значителни рискове и не е подходяща за всеки.ПОСЛЕДНИТЕ резултатите не са показателни за бъдещите резултати.

примера с валута е хипотетичен с хипотетични стопйности за онагледяване

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории