Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

17 Начина да създадете удивителни Facebook постове и да промотирате своя продукт

17 Начина да създадете удивителни Facebook постове и да промотирате своя продукт
януари 15
15:50 2017

Понякога това, че някой е натиснал бутона „Харесва ми“, не означава пълно одобрение на бизнеса или на продуктовия каталог. Съгласна съм, че това е индикация за отношение, но не е гаранция за пълен успех. Именно затова трябва да се борите за доверие и постоянно да изграждате имиджа на марката си.
Основната цел на една страница е да реализира продажби и за да постигнете желания успех се изисква работа, внимание и отношение към феновете.

Обикновено посещението във Facebook е свързано със свободното време на потребителя. Той иска на Вашата страница да се среща с приятели, да се информира, да се забавлява и да създава нови социални контакти. На това трябва да стъпите, за да изградите своята маркетингова стратегия в социалните мрежи.

Необходимо е да израдите доверие, да изисквате мнения за продуктите си и да получавате обратна връзка по отношение на дейностите които предвиждате, или осъществявате.

Най-успешните продуктови марки генерират и ангажират феновете си. Тяхната награда са хилядите харесвания и споделяния – съответно и продажби. Обърнете внимание, анализирайте техните подходи и ще видите, че се спазват точно определени шаблонни стериотипи, за достигане до целевата публика.
Сега ще Ви преставя именно тези 17 подхода, като се надявам да достигнете желаните от Вас резултати, като успеете да изградите успешно своята маркетингова кампания в социалните мрежи.

1. Въпросите
Въпросите са един чудесен начин, да създадете разговор със своите потребители и да ги ангажирате с продуктите си . Ето най-често срещаните въпроси задавани във Facebook:
Попитайте феновете си кой от продуктите Ви смятат за най- добър. Така получавате коментари, повишавате ранга на страницата и придобивате впечатление за меннието на Вашите клиенти и фенове. Този похват най-често се използва от екипа на Walmart.
Това лесно се постига ако представите продуктите си по един забавен и атрактивен начин.
Пример: Фирма продаваща електронни игри поставя 4 от игрите на една картинка и задава въпрос „Коя от игрите предпочитате?“ Освен, че ентусиазираните фенове борбено защитават своя тип игра, те споделят с Вас кой е по добрия продукт, генерират харесвания, споделяния и получавате ценна информацията насочваща Ви, какъв трябва да е новия продукт, според интересите на целевата група.

2. Допълване на изречение
Написвате изречение, в което една от думите е с многоточие и задавате въпрос коя е пропуснатата дума. Така увеличавате интереса, имате по висока ефективност и вкарвате потребитевя в действие, което го прави съпричастен. Увеличават се харесванията на страницата, коментарите и положителното отношение към продукта.

3. Харесай и сподели
„Ако харесвате споделете“…колко пъти сте виждали този похват? Замисляли ли сте, прочитайки такова посление, че това Ви ангажира с отношение? Създавайки образ на два продукта (под формата на картинка) с коментар „Ако одобряваш първия продукт „сподели“, а ако е втория продукт „харесай“.“ Така постигате ангажираност и получате мнение. Целта на този вид кампания е да получите взаимодействие със своите фенове.

4. Анкети
Анкети са доста лесен начин да ангажирате феновете си с вашата страница. Чрез анкетите те обсъждат вашите родукти и всеки един от приятелите им получава съобщение на стената си за въпросите и възможните отговори. Примерно ако продавате парфюми задавате въпрос „Кой е аромата на лятото?“

5. Изискайте подкрепа – надпис „мнение“.

Пример: Публикувате снимка на някой фотограф и напишете „Помогнете ни да оценим работата на нашия колега Ив. Добрев.“ Надписът „Мнение“ включва въпрос, снимка или видео и оставя възможност за реакция.

6. Снимки.
Снимките са един чудесен начин за онагледяване на Вашите продукти и послания. Това е креативния подход и тук се изисква голяма доза умело боравене с думите. Така демонстрирате човечност, мотивирате и нагледно презентирате определени качества и отношение.
Ето някой от успешните картинки за споделяне
Снимка с поздрав за празник.
Тези снимки освен, че събират много харесвания и споделяние, увеличават и феновете на страницата Ви. Чрез тези поздрави демонстрирате човечност и казвате „Ние сме Ваши приятели и за нас е важно да бъдем заедно“ Създава се усещане за близост и топлина.

7. Снимки за специални поводи.
Има много празници по света. Изберете тези, които са свързани с Вашите продукти и поздравете феновете си . Така освен, че те научават нещо ново, са склонни да споделят с приятелите си, за да получат подкрепа и признание за изобретателност. Примерно 31 Май е ден на блондинките. На вид смешно, но за една страница лансираща бельо е чудесен повод да пусне промоция, по случай празника отнасяща се до всички блондинки.
Ако няма такава дата можете да си измислите. Кой би могъл да каже дали има ден на зеленчуците? Представете си, че продавате сандвичи и този празник е повод за скрита реклама.

8. Спонсорирани събития
Тук приза се води от Red Bull. Те създават и спонсорират събития, които са основателен повод за коментари и вирусен шум. Има ли някой, който да не е гледал скока на Феликс от космоса? Аз мисля, че не. Над 8 милиона потребителя наблюдаваха събитето в YouTube. Освен това коментарите, харесванията и споделянията във Facebook страницата им удари непознати до сега рекорди.

9. Албуми с колеции
Функцията фотоалбум ви позволява да качвате до 1000 снимки. Това дава възможност за подробна презентация на темата или насочеността на продуктовата Ви линия.

10. Снимки показващи стойността на продукта или неговите качетва.

Пример : Колко е тънък лаптопа или колко килограма сме загубили след употреба на медикамента за отслабване.
Задължително трябва след тези снимки да има и призив към действие. Изискайте мение, призовете да харесат или споделят поста ако одобряват. Можете да напишете на снимката “ Ако желаете да благодарите изпратете бонбони „ЕдиКоиСи“. Бонбоните Мерси са идалния пример за това. Там цялата им комуникационна политика е базирата на бранда.

11. Направете видео и изискайте коментари
Няма нищо по-реално от това в кратък видео клип да презентирате определен продукт и да демонстрирате функционалности. Към клипа задължително добавете и текст, въпрос или изискайте мнение.

12. Дайте информация за продукта
Потребителите искат да бъдете информирани за продуктите, които използват. Публикуването на интересни факти, свързани с и за вашия продукт, може да увеличи продажбите. Направете го по забавен и по интересен начин. Не забравяйте,че хората са в социалните мрежи са там, за да се забавляват.
Как се прави вашия продукт – демонстрирайте и поискайте мнение
Примерно “ Знаете ли че…“ или като покажете етапите през които преминава определена суровина, за да придобие вида, в коята Вие го предлагате, създава интерес и повишава вероятността за генериране на вирусен ефект.

13. Изнасяне на любопитни факти по отношение на продукта или бранда
Така създавате предпоставки за вирусен ефект и увеличавате феновете на страницата си.

14. Изнесете любопитни или смешни кадри от работата на екпа Ви.
Забавлението и усмивката на лицата на хората са гаранция за успех на страницата или поста.

15. Състезания и Промоции
Състезанията, лотариите и „гласувай“ конкурсите, са невероятен начин да наложите на пазара своя продукт и да накарате хората да споделят. Когато потребител се включи в конкурса ви, много често ангажира трети страни, за да спечели.

16. Специални талони за промоции и цени

Кой не обича подаръци или специални отстъпки? Когато стартирате купони и групови сделки на страницата си Facebook, можете да генерирате много взаимодействия. Ако предлагате група сделка, това насърчава обмена. Можете да зададете броя на участниците, необходими за сделката. Ако сделката е добра, феновете ви ще бъде изпълнени с желание да споделят това с приятелите си. Не забравяйте – това трябва да е обвързано със страницата Ви в Интернет. Facebook не харесва такива споделяния. Примерно: никога не използвайте за тази кампания игра в която дадена снимка има текст: „Ако желаете да спечелите харесай, сподели и се тагни.“

17. Hashtags – #TovaEхашTag

Наскоро Facebook въведе Hashtags за мнения. Ако не знаете какво е hashtag – това по същество е една дума или две зад #, която създава дискусия по темата, която Ви вълнува. Досега в продължение на много години, хаштаговете бяха обичайна практика в сайтове като Twitter и Tumblr.
Включвайки Hashtags в мненията си, ще бъдете малко по-достъпни за определена категория потребители. Тя също може да създаде много повече взаимодействия и с други потребители, а не само сред тези от вашия сайт.
Има редица начини, чрез които можете да използвате Hashtags за насърчаване на вашия продукт.

Ето два примера, за да използвате сполучливо тази нова функция:

#Марка Името #Hashtags
Един от начините да се използва Hashtags за насърчаване на вашите продукти е като сложите hashtag и името на фирмата си. Това работи добре, за да промотирате името на вашата компания.
Примерно #Mercedes Benz #History
Когато кликнете на # MercedesBenz hashtag, тя ще ви отведе до стрийминг с всички публикации в Facebook, използващи този hashtag.

#Спонсорирано събитие #Hashtags
Можете да използвате Hashtags за събития, свързани с вашия продукт. Ако се спонсорира събитие, това включва вашите съобщения в съотвения поток на Facebook.

Успех!

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории