Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Подкрепи и Съпротиви

Подкрепи и Съпротиви
август 28
15:40 2016

Подкрепата и съпротивата са едни от най-широко използваните концепции във форекс търговията. Но изглежда, че всеки си има собствена представа за това как трябва да бъдат определяни подкрепите и съпротивите.

Нека за начало да погледнем основното:

подкрепи и съпротиви
Нека погледнем горната диаграма. Както можете да видите, развива се възходящ зигзаг (бичи пазар). Когато пазарът се покачва, а след това се понижава, най-високата точка, достигната преди понижението вече е съпротива.

Когато пазарът отново тръгне нагоре, най-ниската точка достигната при низходящото движение вече е подкрепа. По този начин подкрепи и съпротиви се образуват последователно през цялото време. Обратното важи при низходящ тренд.

Определяне на подрепа и съпротива

Трябва да запомните, че подкрепата и съпротивата не са точни числа. Често ще виждате подкрепи и съпротиви, които изглеждат пробити, но след това ще откриете, че пазарът просто ги е тествал. На кендълстик графики тези „тестове” на подкрепи и съпротиви обикновено се виждат като сенки.

ключови покрепи и съпротиви
Обърнете внимание как сенките на свещите тестват 1.4700 нивото. В тези моменти изглежда, че пазарът е пробил съпротивата. Обаче в ретроспекция можем да видим, че пазарът просто е тествал това ниво.

Как да разберем, че подкрепата или съпротивата действително е пробита?

forex-binary-options

Няма точен отговор на този въпрос. Някои биха казали, че подкрепата или съпротивата е пробита, когато пазарът затвори отвъд това ниво. Обаче ще видим, че това не винаги е валидно. Нека да вземем горния пример и да погледнем какво се е случило, когато цената е затворила над 1.4700 .

подкрепи и съпротиви форекс бинарни опции

В този случай цената е затворила два пъти над съпротивата на 1.4700 , но и двата пъти пада обратно под нея. Ако бяхте повярвали, че това са истински пробиви и бяхте купили, щеше да е доста болезнено. Гледайки графиката в момента, можем да видим, че съпротивата не е пробита, а продължава да важи и дори е по-силна.

За да филтрирате тези фалшиви пробиви, трябва да мислите за нивата на подкрепа и съпротива повече като за зони, отколкото като за конкретни числа. Един от начините да откриете тези зони е като определите нивата на подкрепа и съпротива на line графика вместо на кендълстик графика. Причината е, че line графиката показва само цената на затваряне докато кендълстик графиката добавя към картинката и екстремумите. Тези екстремуми могат да бъдат заблуждаващи, тъй като често представляват нещо като рефлексно изправяне на крака при удар под капачката на коляното.

Когато определяте нивата на подкрепа и съпротива, не ви интересуват рефлексите на пазара. Интересуват ви само преднамерените движения.

На графиката долу виждаме нивата на подкрепа и съпротива са там, където цената е образувала няколко върха или дъна.

форекс информация , съпротива и подкрепа

Още интересни факти за нивата на подкрепа и съпротива

1. Когато пазарът пробие ниво на съпротива, то се превръща в ниво на подкрепа. И обратното, пробитото ниво на подкрепа се превръща в ниво на съпротива.
2. Колкото по-често цената тества ниво на съпротива или подкрепа без да го пробие, толкова по-силна става тази зона на покрепа или съпротива

бинарни опции съпротиви и подкрепи

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории