Klubno – Настроение и още нещо

Последни постове

 Breaking News
  • No posts where found

Планетарни линии на подкрепа и съпротива

Планетарни линии на подкрепа и съпротива
април 03
18:33 2016

PSRL – Planetary Support & Resistance Line(s)

Здравейте.

Реших да разнищя един доста стар спор в трейдърския кръг. Дали планетарните линии работят или не?

От самото начало искам да кажа, че моето мнение няма да е важно. Тук ще бъда само човека, който подава адекватно нивата на планетарните линии, а също така и този, който образно казано на пръв поглед от всички четящи е забелязал реакцията на тези линии с цената в даден отрязък от време.

Първо нека да кажем от къде идват планетарните линии?!? Ами това са линиите, по които е работил Ган. Интересното в случая е, че никога и никъде Ган не е упоменавал за използването на  астрология в своите сделки, а да не говорим и за похвати на същите. Линиите идват при нас благодарение на 2-ма негови ученици. Единият е мъж и се казва Патрик Микула, а другият е жена на име Джейни Лонг. Какво можем да кажем за тях…. Според мен и нищо и много. За Джейни Лонг незнаем почти нищо, освен че ни дава един от похватите за пресмятане на планетарните линии във форекса. А Патрик Микула е човека, който освен, че ни дава втория похват за планетарното пресмятане е написал и куп книги, една от която е квадрат 9 (Square 9). Не искам да коментирам що за автор е този човек, тъй като лично мен неведнъж е успявал да ме извади извън равновесие относно написаното в книгата.

Така или иначе тези похватите на Ган достигат до нас благодарение на тях. Казвам тези похвати, защото има и доста други като планетарни цикли, работа с лунни и слънчеви затъмнения, новолуния, пълнолуния и т.н. написани от други автори. Те няма да бъдат предмет на нашето изследване.

Тук в този раздел ще разгледаме само и единствено работа с планетарни линии и тяхното възможно отиграване. До колкото ми е известно, филтрация на дадена планетарна линия с цената (дали ще пробие или не) е невъзможна с графични индикатори, а само с астрологични. Моите познания по астрология не са на високо ниво, дори бих казал, че са аматьорски. И от тази гледна точка до сега се опитвам да предположа, каква ще бъде реакцията на цената със съответната планетарна линия, посредством познатите ни математически и графични индикатори. Успял съм да забележа доста зависимости, с които мога да Ви запозная и евентуално заедно да се опитаме да ги филтрираме още по – добре във времето.

Обект на изследвания ще бъдат основните валутни двойки: EURUSD, USDCHF, GBPUSD, USDJPY, USDCAD, NZDUSD и AUDUSD.  В кросове и екзотични двойки този похват НЕРАБОТИ.

usd-jpy

Както се вижда от графиката, двойката е USDJPY, а планетата Сатурн – стационарен. За 8 дни тази планетка стои точно на тези нива, след което става ретроградна и ще бъде такава до 12.08.2016. Дали е важно при тест на цена – планета, в каква фаза се намира същата планетка ще преценим заедно във времето. А до тогава ще знаем, че фазите на планетите  са 3: директна, стационарна и ретроградна фаза.

Това което виждаме на графиката е следното:

  1. Нищожна реакция на цената с планетката на 22.03.2016;
  2. Пробив и двойно тестване на същата (PullBack) на 23-24.03.2016 и отскачане на цената в посока север;
  3. Веднъж реагирала цената с планетката при последващ тест нещата просто не се случват;

Ясно се вижда, че след 29.03.2016 реакция на цена-планета просто няма.

Незная дали трябва да описвам всяка графика, с която цената реагира към дадена планетка или просто да ограждам съприкосновенията с малки кръгчета. Това го оставям на Вас да прецените. По важното в случая е това, което съм установил до момента за тези съприкосновения.

Първо: цената има нищожна реакция с планетарната линия;

Второ: цената реагира с планетарната линия;

Трето: цената пробива планетарната линия , след което е тества от другата страна (прави своеобразен PullBack) и отскача от същата тази планетарна линия;

Четвърто: цената не реагира по никакъв начин с планетарната линия;

Пето: при тест и реакция на цената с планетарната линия, най-важен е първия тест.

Ако има реакция да речем с 50-100 пипса от първия тест или Pullback и  последва втори или повече тестове на същата тази планетарна линия, то е твърде възможно цената да е пробие и оттам нататък реакцията на цената с планетарната линия става НИКАКВА. Това което искам да кажа, че при последващи тестове „цена-планета“ аз не ги взимам под внимание.

Автор: Емил Първанов

Related Articles

0 Коментара

Няма коментари!

Няма коментари...защо не публикувате първия коментар?

Напишете коментар

Добавете коментар

Календар

януари 2021
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Категории